Najvažniji test u životu – hoćeš li ga proći?

Stani na minutu i razmisli: koje su tri osobe koje ti najviše znače u životu?

Jesi li? Sigurno? Ok, idemo!

Prva osoba ….?

Druga….?

Treća….?

U redu. Nabrojila si ih.

A sada mi reci jesi li ti među njima? Kladim se da ne.

I zato sada pođi i napravi sljedeće stvari:

  • razmisli zašto sebe ne stavljaš na prvo mjesto uvijek i bez iznimke – da li miješaš pojmove samoljublje i sebičnost pa trčiš uokolo tražeći potvrde i priznanja drugih ljudi, dok zapravo cijelo vrijeme jedino priznanje koje trebaš je ono koje ćeš dodijeliti sama sebi.
  • razmisli zašto bi ikoga drugoga stavila ispred sebe. Čak i bližnje, čak i svoje dijete. Zapamti da samo sretna, ispunjena i samopouzdana majka može najviše služiti svojem djetetu. I svima ostalima oko sebe. Ostalo su samo izigravanja žrtve.
  • razmisli čije snove živiš i živiš li ih uopće ili samo životariš čekajući da netko ili nešto dođe pa ti preokrene život za 180 stupnjeva. Odmah da ti kažem da nitko neće doći. Jedino možeš ti doći sama sebi.
  • razmisli zašto misliš da su svi drugi vrjedniji od tebe. I kad razmisliš, znaj da je to uvreda direktno Bogu koji nas je stvorio sve jednake. Ali ti si onda ta koja radi razliku, misleći da su drugi bolji i vrjedniji ili da su njihovo vrijeme, želje i potrebe važniji od tvojih.
  • razmisli što točno i precizno želiš od života
  • razmisli o svim rečenicama u danu koje sebi izgovoriš
  • razmisli što točno u danu za sebe ne napraviš, dok ćeš za druge vrlo rado ili čak vrlo nerado, ali ćeš ipak napraviti.

Kada o svemu tome razmisliš, onda analiziraj i isprobaj jedan dan misliti neke nove misli, govoriti neke nove riječi samoj sebi, činiti neka nova djela ljubavi prema sebi, a onda se vrati na ovaj test. Vjerojatno ćeš ga opet pasti, ali pokušavaj svaki dan dok god ne bude točan odgovor: iz prve! Jer uči se samo ponavljanjem. Na tebi je hoćeš li ponavljati ono staro pa padati testove ili ćeš naučiti nešto novo pa ih prolaziti s pohvalnicama.

close

Prati objave putem maila!

Unesi e-mail adresu i primaj obavijesti o novim postovima!

Ne volimo spam! Perca čuvaju tvoju privatnost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *