Bijes je dio tebe koji te voli

Kada zamišljamo savršen život u budućnosti, najčešće nam je u glavi mir, ljubav i bezbrižnost. Kao da ćemo stići na taj neki level u kojem se ništa loše neće događati i to će biti to.

Onda će biti lako donositi odluke, onda će biti lako hendlati ljude, onda će biti lako zarađivati pare, onda će biti lako biti sretan.

Da ti odmah kažem, to se nikad neće dogoditi. Niti se treba dogoditi. Jer recept za sreću ne postoji. Ali postoji nešto drugo: putokazi. Na tebi je samo da ih naučiš čitati.

I to ne kroz mir, ljubav i bezbrižnost. Jer kad to osjećaš, onda znaš da si na pravom mjestu. I to je ok. Ali ono što će te do tog pravog mjesta dovesti su upravo ljutnja i bijes.

I zato vjeruj kada ti kažem da je upravo bijes dio tebe koji te najviše voli! Zašto to u praksi nisi primijetila?

Zato što ljutnju i bijes ne slušaš, već ih se želiš riješiti pošto poto. Znam, neugodni su. A nitko ne voli neugodne osjećaje. Zato ih zatomljavamo različitim metodama, sakrivamo ih i guramo po tepih, dok ne postanu preveliki pa onda svejedno vire sa svih strana. Pa ih odjednom sakriti ne možeš.

Ali ako naučiš samo im dopustiti da budu i što je još važnije, slušati što ti govore – vidjet ćeš vrlo brzo da ti osjećaji i nisu tako strašni. Ni loši. Dapače.

Ti nisi ljuta i bijesna jer ti je dosadno. Ti si ljuta i bijesna onda kada osjetiš da te ne tretiraju kako zaslužuješ, ne poštuju koliko zaslužuješ, ne plaćaju koliko zaslužuješ, ne priznaju koliko bi trebali i općenito negiraju tebe i ono tko jesi. Zato tvoja autentičnost polako počinje hlapiti, ti se udaljavaš sama od sebe i normalno je i logično je, i zapamti: poželjno je da osjećaš bijes.

I onda je taj bijes signal da takve stvari, obrasce, ljude, poslove, odnose i situacije trebaš napustiti.

Jednostavno tako. Zaželjeti sve najbolje, okrenuti se i otići. Ima na svijetu milijardu načina da živiš: milijardu ljudi, milijardu poslova, milijardu okruženja, gradova, prilika, … Nemoj od tih milijardu birati samo onaj jedan. I to onaj koji te ne usrećuje.

Nauči slušati svoju ljutnju i vrlo brzo vidjet ćeš da će ti postati najbolji prijatelj.

close

Prati objave putem maila!

Unesi e-mail adresu i primaj obavijesti o novim postovima!

Ne volimo spam! Perca čuvaju tvoju privatnost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *