Pismo iz budućnosti

Na jednoj propovijedi prije nekih 10ak godina čula sam jednu stvar koja me se veoma dojmila. Čak toliko da je ostala sa mnom cijelo ovo vrijeme, a ona glasi:

najveća laž koju vrag prodaje ljudima nije da nema Boga, nego da ima vremena.

Ima vremena da budemo dobri, ima vremena da se popravimo, možemo još koji put zastraniti progledati sebi kroz prste, pa ćemo o posljedicama i popravcima misliti sutra.

U tvom osobnom svijetu, vrag sebi si samo ti. Ako se uvjeravaš da imaš vremena, da je budućnost daleko, da će ti se gledati kroz prste, da će se stvari riješiti i porediti same od sebe.

Breaking news: nemaš vremena .

Jer tvoja budućnost nije daleko, tvoja budućnost je upravo sad ovdje. I to ću ti dokazati.

Kada se osvrneš, sve što imaš danas, sve što jesi, sve što radiš, rezultat je onoga što si napravila jučer. Jučer je tvoja budućnost bila danas. Zato, kad je danas došlo, ono je zapravo tvoja budućnost. Ali, ovo danas je i tvoja sutrašnja budućnost. Da ne kompliciram reći ću ovako:

sve ono napraviš danas, definira kakvo će biti tvoje sutra, definira tvoju budućnost.

I zato, da bi danas krenula prema svojoj budućnosti, prvo što moraš znati jest:

kako želim da ona za mene izgleda?

Nemoj glavinjati, nadajući se da će ispasti dobro, ako se namjeste zvijezde, ako netko drugi za tebe nešto uradi, ako se ljudi oko tebe slučajno promijene ili ako budeš imala sreće.

Sreća nije slučajnost, kako brojni misle, sreća je samo dobra priprema u kombinaciji s dobrom prilikom.

Zato, ako ne razmišljaš o svojoj budućnosti, o sebi u toj budućnosti, onda se gubiš, nemaš motivaciju, i gledaš kako da ideš lakše, da ideš nizvodno.

No, jedna mudra žena jednom je rekla: samo mrtve ribe plivaju nizvodno. Ne budi lelujava, ni umrtvljena, nemoj da te se nosi, već radije prkosi.

I to na način da se zapitaš, što ako okrenem glavu gore pa vidim što se događa uzvodno? Koja je moja vizija za mene u budućnosti ako si dam dozvolu da pogledam na drugu stranu, makar istegnula vrat?

Što je ono što stvarno želim? Što je moje uzvodno?

Želim li biti puna energije, poletna, raditi posao iz snova, zarađivati više, izgledati fantastično, imati posloženo sve što sam oduvijek sanjala? Gdje se još želim ostvariti? Što je u mojim najluđim snovima? I nema veze ako ne vjerujem još u njih, važno je da ih, bar za početak, imam.

Želim li da su mi djeca dobro, da su zdrava, uspješna, da su nam odnosi lijepi? Želim li se družiti, putovati, pjevati, zabavljati, lijepo odijevati?

Razmisli dobro, složi tu sliku u svojoj glavi, zamisli tu ženu. Zamisli sve ono najljepše i najbolje što želiš za nju u dogledno vrijeme. Vidjet ćeš da će ti se ta osoba – ti iz budućnosti – skroz svidjeti.

Sljedeći korak je da postaneš njezin najveći fan, obožavatelj, ljubitelj.

Zamisli što je to što svaki dan radi ta žena, koja je ostvarila svaki svoj san i svaku svoju želju?

Kako se osjeća, što govori, o čemu priča, što upija, s kime se druži, čemu posvećuje svoje vrijeme, što radi u slobodno vrijeme, kako reagira na dobre stvari, kako na loše? Što je ono što čini da bi bila i ostala to tko jest – žena iz tvojih snova, ti sama iz svojih snova?

S obzirom da si sad postala njezin obožavatelj, kreni ju odmah kopirati. Ne trebaš kopirati druge – kopiraj sebe onakvu kakvom si se zamislila u budućnosti.

Imaj tu sliku pred očima svaki božji dan, prati je, zamišljaj je i imitiraj je.

I vidjet ćeš da će ona budućnost o kojoj smo pričale na početku ovog teksta, za tren biti tu. Postat će uvjerljiva, postat će povjerljiva, postat će dosežna, postat će tvoja, postat će STVARNA.

Ako dvojiš, ako nisi sigurna, ako ti je to glupo, ludo i bezvezno, znaj da su tvoje nesigurnosti samo odraz tvojih strahova, a ne tvojih mogućnosti. Strah ti je rekao da ne može, to nema veze s tvojim kapacitetom, odnosno s onim što ti stvarno možeš ili ne možeš.

Sve ti je moguće i sve ti je dostupno. U svakom trenu. Ali, moraš krenuti od budućnosti. A ne obrnuto: od prošlosti.

close

Prati objave putem maila!

Unesi e-mail adresu i primaj obavijesti o novim postovima!

Ne volimo spam! Perca čuvaju tvoju privatnost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *